3.11.2020 12:46

Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

 «Είμαι καλή μαμά;»

«Ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του παιδιού μου;»

«Πάλι δεν με ακούει, τί θα κάνω;»

«Ως πατέρας νιώθω ανεπαρκής»

«Μήπως το μάλωσα πολύ σήμερα;»

«Μου΄ χουν πάρει τον αέρα, το έχασα το παιχνίδι…»

Αν είσαι γονιός, μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου εύκολα σε σκέψεις όπως αυτές. Οι προκλήσεις του γονεϊκού ρόλου είναι πολλές και καθημερινές. Όλοι οι γονείς έχουν φόβους και αγωνίες για το αν θα καταφέρουν να μεγαλώσουν χαρούμενα, αυτόνομα παιδιά, γεμάτα αυτοπεποίθηση. Οι έννοιες είναι κοινές όπως κοινή είναι και η διάθεση να φροντίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Πολύ σημαντικό είναι να φροντίσουν πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει να μοιραστούν τη δυσκολία, να ακούσουν και να ακουστούν, να αποδεχτούν τις αδυναμίες τους, να επιβραβευτούν για το σπουδαίο έργο που κάνουν, να καλύψουν τις δικές τους συναισθηματικές ανάγκες. Πάνω από όλα να αναγνωρίσουν πως δεν είναι μόνοι και δεν είναι οι μόνοι!

Όλα αυτά αποτελούν τους στόχους της διαδικτυακής ομάδας που πρόκειται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τα επικοινωνούν όλα αυτά με άλλους γονείς και με την καθοδήγηση της ψυχοθεραπεύτριας Gestalt κας. Ξηρομερίσιου Αποστολίας. Σεβόμενοι τόσο τις έκτακτες συνθήκες λόγω COVID όσο και τις δυσκολίες που οι μετακινήσεις μπορεί να φέρνουν στην καθημερινότητα όλων μας, η ομάδα θα διεξάγεται διαδικτυακά.

 

«Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.»

 

Helen Keller

 

Η ομάδα γονέων απευθύνεται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική, στη σχολική ηλικία και στην εφηβεία με σκοπό την πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών, την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την ενίσχυση των γονιών στο να αντιμετωπίζουν θέματα που προκύπτουν στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Διάρκεια: Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1 ½ ώρα.

Συμμετέχοντες: Η Ομάδα Γονέων αποτελείται από 5 - 10 μέλη.

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου – Τμήμα Παιδιών και Εφήβων Τηλ. 2271020000 (εσωτ.1), www.kpechios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ