8.9.2023 6:55

«Δεν έχω δει πουθενά νησιώτες να αγαπούν τόσο πολύ το νησί τους όσο οι Χιώτες» - Βίντεο

Στις δυνατότητες του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου, ζητώντας από την Περιφέρεια να το καταστήσει ως θεσμό και τους φορείς της Χίου να το στηρίξουν ώστε με κάθε τρόπο και μέσο να μπορέσει να προχωρήσει και να μετεξελιχθεί σε πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία της η Δήμητρα Μουτζούρη στο πλαίσιο της ομιλίας του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη στον Κάμπο, για τον Αδαμάντιο Κοραή.

«Με ρώτησε μία δημοσιογράφος, γιατί ενώ ο σύζυγός μου είναι Μυτιληνιός κι εγώ Κερκυραία αλλά και Καλαματιανή, ασχολούμαι τόσο πολύ με τη Χίο. Και της απάντησα ότι, έχω συγκινηθεί από τη Χίο και τους Χιώτες, κατ αρχάς γιατί αγαπούν τόσο πολύ την πατρίδα τους. Δεν έχω δει πουθενά, κατοίκους ενός νησιού να το αγαπούν τόσο πολύ. Παντού λένε «η Χίος μας» και όχι «η Χίος». Αυτό δεν λέγεται πουθενά αλλού. Η Χίος είναι ένα νησί μοναδικό για τον πολιτισμό της, μοναδικό για τα επιτεύγματά της. Δεύτερη Χίος δεν υπάρχει και αισθάνομαι προνομιούχα που μπορώ να κάνω έστω και τα ελάχιστα γι αυτό το νησί», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων η κα. Μουτζούρη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ