22.1.2013 11:39

Βραβείο σε φωτογραφίες μεταναστών από την Ελλάδα

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα χάρισαν το διεθνές βραβείο  φωτογραφίας Terry O'Neill στον Alessandro Penso.

Οι φωτογραφίες όπως λέει ο Penso στόχο είχαν να αποτυπώσουν στα πρόσωπα νεαρών παιδιών τις ελπίδες για μία καλύτερη ζωή που έρχονται αντιμέτωπες με τη σκληρή καθημερινότητα.

Τα κλικ είναι από διάφορες πόλεις όπως, από την Κόρινθο και την Πάτρα.

Η πλέον συγκλονιστική φωτογραφία είναι αυτή ενός Μαροκινού την ώρα που τον χτυπάει αυτοκίνητο, σε μία επίθεση που θεωρήθηκε ρατσιστική. Ο φωτογράφος πήγε και είδε το παιδί στο νοσοκομείο και όπως λέει: «Δίπλα του στεκόταν ένας αστυνομικός που του ζητούσε να εγκαταλείψει την Ελλάδα μέσα σε 15 μέρες γιατί ήταν λαθρομετανάστης».

Ο κορυφαίος βρετανός φωτογράφος Terry O’Neill προς τιμήν του οποίου δίνονται τα βραβεία είπε για τον Alessandro Penso: «Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαλέξουμε τον νικητή. Πάντα με εκπλήσσει πόσο ταλέντο υπάρχει. Κάθε χρόνο οι νικητές χαράσσουν μία μεγάλη καριέρα και φιλοξενούνται στα καλύτερα περιοδικά του κόσμου. Ο Alessandro αναμφίβολα θα γεμίσει τις σελίδες τους!».

Η σειρά φωτογραφιών φέρει τον τίτλο «Adolescence Denied» και η κριτική επιτροπή είπε ότι της έδωσε το πρώτο βραβείο γιατί «αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνία των νεαρών για ασφάλεια αλλά και ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζουμε ότι η δουλειά του Penso θα ενημερώσει για το μέγεθος της κρίσης».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ