22.9.2020 17:59

Αθώοι από την πρώτη στιγμή για την κοινωνία, αθώοι και για τη Δικαιοσύνη

Απέρριψε τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου το Εφετείο Βορείου Αιγαίου για τον πρώην εκδότη και διευθυντή του "π" Νίκο Γεωργούλη και Νίκο Κατσαράκη

Την αθώωση του πρώην εκδότη και διευθυντή του «π» Νίκου Κατσαράκη και Νίκου Γεωργούλη, αντίστοιχα αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης 22/9 το 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του πρώην Δημάρχου Μανώλη Βουρνού και του αντιδημάρχου Γιώργου Καραμανή για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Πρωτοδίκως ο ιδρυτής του «π» καθώς και ο μετέπειτα εκδότης του, είχαν αθωωθεί για το δημοσίευμα  το οποίο υποστήριζε ότι τα στελέχη της τότε Δημοτικής Αρχής εξαπατούν την κοινωνία της Χίου, αποδίδοντας το κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας στην διακοπή της χρηματοδότησης και όχι στην εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Για το δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο: «Οι μετανάστες φεύγουν, οι υπάλληλοι μένουν» είχαν καταδικαστεί αρχικά σε 6 μήνες φυλάκιση.

Όμως το Εφετείο Πλημμελημάτων, παρά την εισήγηση της Εισαγγελέως Εφετών Εμμανουέλας Κετσιατζή για αμετάβλητη ποινή, αποφάσισε ότι τόσο ο Νίκος Γεωργούλης, όσο και ο Νίκος Κατσαράκης πρέπει να απαλλαγούν των κατηγοριών, αφού η φράση στο δεύτερο δημοσίευμα: «Ξένα λεφτά είναι, να βολευτούν και καμιά 30αριά παιδιά μας…», δεν ενέχει κανένα στοιχείο συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ