1.8.2016 11:11

Ασφυκτική η κατάσταση στα hot spots

Στα όριά τους φτάνουν τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, ο αριθμός τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανέρχεται συνολικά σε 57.115 άτομα, (μέχρι αυτή την ώρα) ενώ οι συνολικές δυνατότητες είναι 60.223 άτομα.

Ειδικότερα ενώ σε Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κάλυμνο, Σάμο και Κω τα κέντρα φιλοξενίας έχουν υποδομές για να φιλοξενήσουν έως και 7.450 πρόσφυγες και μετανάστες, στα νησιά συνολικά υπάρχουν 9.399.

Μια πλαστική βάρκα με 34 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα, νωρίς το πρωί, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο όπου, από την 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε ροή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και το σημερινό συμβάν, δεν σημειώθηκε καμιά άφιξη.

Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφθασαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη Σάμο οι ροές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό μηδενικές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ