1.8.2013 12:49

Από τη Δευτέρα οι άδειες

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΠ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ

Οι κυνηγοί έχουν βγάλει τα όπλα τους από τη ναφθαλίνη και ετοιμάζονται «για την ευλογημένη ώρα», στις 20 Αυγούστου, που θα ρίξουν την πρώτη τουφεκιά.

Προς το παρόν πρέπει να φροντίσουν να βγάλουν τις νέες άδεις κυνηγιού και από τη Δευτέρα μπορούν να πηγαίνουν στα γραφεία του Κυνηγητικού Συλλόγου, στην οδό Καλαμπόκα αρ. 23 για να τις απαιτούμενες διαδικασίες έκδοσης.

Το κόστος φέτος δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ, θα είναι γύρω στα 98, πολύ φθηνότερα απ’ ότι τις τελευταίες χρονιές, κι’ αυτό γιατί δεν θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Για να ξεκαθαρίσει και ένα άλλο θέμα, που δεν έχει καμία σχέση με το σύλλογο, αλλά αφορά όλους τους κυνηγούς, γίνεται σαφές ότι πρέπει όλοι οι κυνηγοί που έχουν σκύλο, να του βάλλουν τσιπάκι και να καταγραφεί μέσα στην άδεια. Δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός μεταξύ παλιών και νέων κυνηγών, παλιών και νέων ιδιοκτησιών σκύλων. Όμως, αυτοί που ξέρουν καλά τα παραθυράκια, λένε ότι μπορούν να μην δηλώσουν ότι έχουν σκύλο και να γλυτώσουν τα έξοδα του τσιπακιού. Από τη στιγμή που δεν λειτουργεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να διαπιστώσει την αλήθεια των δηλώσεων, που θα μπορούσε να παράγει σοβαρό έργο, ποιος θα τους ελέγξει για να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις και αυτός ο κανονισμός μάλλον θα μείνει στα χαρτιά, παρά τη σωστή κατεύθυνση του, αφού υπάρχει η δυνατότητα να τον παρακάμψουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ