Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τρίτης 14 Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.
Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ωράριο εργασίας, το οποίο χαρακτηρίζει ως «τερατούργημα» που νομιμοποιεί «τη σύγχρονη σκλαβιά» και επιχειρεί να καταργήσει θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα.
«Το νομοσχέδιο έρχεται με ακόμα χειρότερους όρους από εκείνους που παρουσιάστηκαν στη διαβούλευση», τονίζει η ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ικανοποιεί πλήρως τις εργοδοτικές απαιτήσεις. Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου απέδειξε πως οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το σχέδιο για την αποκτήνωση της εργασίας» και καλεί σε νέο, δυναμικό γύρο κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, επαναφέρει τα πάγια αιτήματα του εργατικού κινήματος για 7ωρο, 5ήμερο και 35ωρο, συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις, βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
Στο ίδιο πλαίσιο, το Σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του στη «στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και στη «στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος του Ισραήλ», κάνοντας λόγο για «γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».
Κλείνοντας, καλεί τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να λάβει άμεσα απόφαση συμμετοχής στην απεργία και τα τοπικά σωματεία να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις και εξορμήσεις στους χώρους εργασίας, ώστε —όπως χαρακτηριστικά σημειώνει— «να μη χαθεί ούτε λεπτό στον αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιώματα».
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.