26.11.2020 9:43

Απεργεί ο Σύλλογος Γυναικών Χίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου απεργεί σήμερα για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του ως προς τη διαχείριση της κρίσης της Πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση καλούν: « τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, να ενώσουμε τις φωνές μας, μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη ,βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας ,της ζωής, των δικαιωμάτων μας.»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας ,η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια ΜΕΘ, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές ,χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες. Την ίδια στιγμή οι αποδυναμωμένες έως ανύπαρκτες δομές Π.Φ.Υ. μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε (όσοι έχουν χρήματα)στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς και να χρυσοπληρώνουμε τα φάρμακα.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν ισχύουν για τους χώρους δουλειάς,τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτή η πολιτική αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και εκπορεύεται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε .

Δε θα τους αφήσουμε να αξιοποιήσουν την πανδημία  για να προωθήσουν νέες βάρβαρες ανατροπές που τις ονομάζουν «εκσυγχρονισμούς». Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή,με την επέκταση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους, με τη θεσμοθέτηση του μισθού των 200 ευρώ στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας.Δεν συναινούμε στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και της τηλεργασίας.

Απαιτούμε

.Ενίσχυση των δομών της Π.Φ.Υ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων καθώς και των δημόσιων νοσοκομείων .

.Επίταξη των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό .

.Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μ.Μ .Μ στις μεγάλες πόλεις.

.Αυξήσεις στους μισθούς ,επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

.Να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση.»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ