26.9.2016 20:51

Ανησυχία από τις αντιδράσεις των μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ.

ΝΕΑΡΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει καθημερινά το ζήτημα της αντίδρασης των προσφύγων και των μεταναστών, σε ότι αφορά στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου που κατέθεσαν το προηγούμενο διάστημα.

Τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα άρχιζαν να μοιράζονται εδώ και λίγες ημέρες με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αντιδρούν με ακραίες συμπεριφορές.

Το τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό αφορά σε νεαρό Αφγανό, που το πρωί της Δευτέρας στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του βγήκε από τα γραφεία του EASO και έκοψε τις φλέβες του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος.

Μάλιστα αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί και πριν από ένα μήνα με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου να εγείρουν ζήτημα ασφάλειάς τους.

«Υπάρχει σημαντικό ζήτημα ασφάλειας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα γιατί δεν δίναμε απορριπτικά έγγραφα. Όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν πλέον, πολλοί αντιδρούν ακραία και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά μας.

Δεν υπάρχουν πουθενά κάμερες, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην είσοδο της Υπηρεσίας. Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν πυροσβεστήρες σε κανένα σημείο. Αν γίνει κάτι αντίστοιχο με τη Μόρια δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», σημειώνουν οι ίδιοι στον «π».

Στα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η ανυπαρξία αστυνομικής δύναμης, που σύμφωνα με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας ασύλου εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με το λεπτό ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Οι ίδιοι μάλιστα προγραμματίζουν δυναμική κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους στη ΒΙ.ΑΛ..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ