8.2.2017 13:04

Αναστάτωση στο Χαλκειός από φήμες για επέκταση της ΒΙ.ΑΛ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ HOTSPOT

Ανάστατη είναι από το πρωί της Τετάρτης η κοινωνία του Χαλκειούς με τις φήμες για τοποθέτηση νέων κοντέινερ που θα οδηγήσουν σε επέκταση του hotspot, να ξεσηκώνουν τους κατοίκους του χωριού.

Μερίδα κατοίκων διέδωσε την πληροφορία ότι στην αποθήκη γνωστής μεταφορικής εταιρίας έφθασαν κοντέινερ προκειμένου να τοποθετηθούν σε αχρησιμοποίητη έκταση της ΒΙ.ΑΛ. που έχει παραχωρηθεί στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του hotspot.

Καμία ενημέρωση

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη πληροφορία έφθασε τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή όσο και στον πρόεδρο της Τ.Κ. Χαλκειούς Κ. Φουτράκη οι οποίοι όμως δήλωσαν άγνοια για το ενδεχόμενο επέκτασης του καταυλισμού, αφού αυτό το σενάριο δεν πηγάζει από πουθενά.

«Επισκέφθηκα το πρωί της Τετάρτης τη ΒΙ.ΑΛ. και διαπίστωσα ότι δεν έχει γίνει καμία διαμόρφωση για τοποθέτηση κοντέινερ. Λογικά εάν ήθελαν να τοποθετήσουν κοντέινερ όπως ακούγεται θα είχαν κάνει και την απαραίτητη προεργασία. Ακόμα και αυτό που ειπώθηκε ότι θα τοποθετηθούν σε έκταση που έχει ενοικιαστεί από ιδιώτη εγώ τουλάχιστον δεν το αντιλήφθηκα», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης.

Τι ισχύει

Καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από το hotspot επιβεβαιώσαν τη φήμη ότι πρόκειται να μεταφερθούν κοντέινερ εντός των προσεχών ημερών, όμως είναι σε τέτοιο αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν το σενάριο της επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ..

«Η ενημέρωση που έχουν είναι ότι πρόκειται να μεταφερθούν στο hotspot 5 τουαλέτες καθώς και μερικά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αναφορά από το Υπουργείο ή σχεδιασμός για επέκταση του καταυλισμού. Θα πρέπει ο κόσμος να μην ανησυχεί. Πρόκειται για κοντέινερ που είναι απόλυτα αναγκαία για την καλυτέρευση των συνθηκών των εργαζομένων στο hotspot», ανέφερε η ίδια πηγή στον «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ