4.6.2018 12:34

Αγροδιατροφή, Τουρισμός και Πληροφορική οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες των AegeanStartups 2018

Περισσότερες από 50 ομάδες προχωρούν στη Β’ Φάση των AegeanStartups, πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίού

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδαγια την έναρξη της Β’ Φάσης των AegeanStartups2018, παρουσία 100 συμμετεχόντων από 20 πόλεις της Ελλάδας (διαδικτυακά και δια ζώσης).

Συνολικά 57 προτάσεις που υποβλήθηκαν από ομάδες με περισσότερους από 200 διαγωνιζόμενους, εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκρίθηκανστη Β’ Φάση του Διαγωνισμού. Η αξιολόγηση των ομάδων βασίστηκε στη καινοτομική προσέγγιση, το συνολικό αποτύπωμα αλλά και την εφικτότητα υλοποίησης της πρότασής τους. Οι κατηγορίες με τις περισσότερες προτάσεις  υποβολές είναι η αγροδιατροφή,ο τουρισμός, η γαλάζια και πράσινη επιχειρηματικότητα,  η εκπαίδευση και η διακυβέρνηση.

Στις επόμενες εβδομάδες, κάθε ομάδα θα υποστηριχτεί από εξειδικευμένο μέντορα, από το δίκτυο των AegeanStartups εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και της αγοράς, σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Οι προτάσεις που θα ξεχωρίσουν στην τελική θα παρουσιαστούν και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, το φθινόπωρο 2018.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups διενεργείται υπό το συντονισμό της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνδρομή ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο: www.aegean-startups.gr.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ