22.5.2017 14:42

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Ιωάννης Αυγουστής

Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1929 και ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές της ιατρικής

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα ο συμπατριώτης μας Καθηγητής Ιατρικής, συγγραφέας, Ιατροφιλόσοφος και πρώην Κλινικάρχης Ιωάννης Αυγουστής.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Αυγουστής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1929 από Χιώτες γονείς (Καρδαμυλίτη πατέρα και μάνα από την Καλλιμασιά). Φοίτησε στην Αλεξάνδρεια στην Αβερόφειο Σχολή και στο Γαλλικό Σχολείο.

Σπούδασε Ιατρική και  ειδικεύτηκε στην Παθολογία . Διετέλεσε καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, στην υπηρεσία υ παίθρου της Χίου .

Υπήρξε δε κλινικάρχης επί σειρά ετών στη Χίο , στην οποία και επαναπατρίσθη, διωχθής από την Αλε ξάνδρεια -όπως συνέβη το 1950 για όλη την ελληνική ομογένεια. Τη γενέτειρα του αγά-πησε πολύ, υπηρέτησε και θυμάται με περισ σή νοσταλγία.

 Συνεργάτης Καθηγητής στο εξωτερικό , Παρίσι, Αλεξάνδρεια , Λουκάνς και αλλού.

Ο Ιωάννης Αυγουστής είχε εκδόσει πάνω από 45 βιβλία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ