26.11.2021 11:06

Τα βρήκαν κάτοικοι Βολισσού και ΔΕΥΑΝΧ για τον βιολογικό

Ένα βήμα πίσω από τις εμπλεκόμενες πλευρές για να υλοποιηθεί το έργο

Με καθυστέρηση ενός έτους κι έπειτα από αρκετά έντονο διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων, τελικά βγήκε «λευκός καπνός» για το θέμα της δημιουργίας Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Βολισσού.

Η νεότερη προμελέτη της ΔΕΥΑΝΧ, η οποία παραδόθηκε στο τοπικό Συμβούλιο, εγκατέλειψε τη θέση Αμμουδάρες με την οποία διαφωνούσαν οι κάτοικοι, προτάσσοντας τη θέση Χαλικιά.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Τ.Σ. της Βολισσού Τζένη Λαγού στον «Πολίτη» η νέα θέση απέχει περίπου μισό χιλιόμετρο από την αρχική θέση που είχε προταθεί από το Τ.Σ., κάτι που σύμφωνα με την ίδια δεν δημιουργεί κανένα ουσιαστικό θέμα σε όσα ζητούσαν οι κάτοικοι του χωριού.

«Το σημείο που εμείς είχαμε υποδείξει αρχικά είναι περίπου μισό χιλιόμετρο μακριά από τη νέα τοποθεσία που προτείνει η ΔΕΥΑΝΧ. Έτσι αυτή η πρόταση καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που εμείς είχαμε θέσει εξ αρχής. Δηλαδή αυτός ο βιολογικός να μπορεί να δεχτεί τα λύματα όλων των οικισμών, να είναι μακριά από τη θάλασσα και να μην έχει οπτική επαφή με το χωριό, το Κάστρο και το Σχολείο», εξήγησε η ίδια, προσθέτοντας ότι απόφαση του Τ.Σ. είναι ομόφωνη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ