Χωριά

4/10/17 21:08

τελ. ενημ.: 5/10/17 9:46

Στέλνουν τους πλεονάζοντες παραβατικούς στα Καρδάμυλα;

Την Παρασκευή επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να εκτιμηθεί το κόστος και το είδος των απαιτούμενων εργασιών

Σε πονοκέφαλο για την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου εξελίσσεται η έλλειψη χώρων κράτησης ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όπου πληθαίνουν οι συλλήψεις παραβατικών παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Ήδη το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Χίου είναι ασφυκτικά γεμάτο αφού με ανώτερο όριο χωρητικότητας τα 18 άτομα, κρατούνται 24.

Υπό την πίεση της άμεσης ανάγκης εξεύρεσης νέων χώρων κράτησης, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αποφάσισε να ενεργοποιήσει τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλων, ζητώντας μάλιστα και τη συνδρομή του Δήμου ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά.

Θα μεταφερθούν 16 άτομα για αρχή

Ο προγραμματισμός της Αστυνομίας, προβλέπει την ανακατασκευή των χώρων, οι οποίοι βάσει νομοθεσίας προορίζονται για την κράτηση 8 συνολικά ατόμων. Ωστόσο με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες πρόκειται να μεταφερθεί σχεδόν διπλάσιος αριθμός κρατουμένων, δημιουργώντας ερωτηματικά εξ αρχής για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «π» που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά και ανώτερο στέλεχος της Α.Δ. Χίου, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επαφή στελεχών της Αστυνομίας και του Δήμου Χίου, προκειμένου να υπάρξει συμβολή από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εργάτες με σκοπό τις επισκευαστικές εργασίες στον χώρο, ο οποίος επί του παρόντος είναι εξαιρετικά ακατάλληλος. Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του Δήμου θα μεταβεί στα Καρδάμυλα προκειμένου να εκτιμήσει το είδος των απαραίτητων εργασιών αλλά και το κόστος που θα απαιτηθεί.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε να αυξήσουμε τον αριθμό χωρητικότητας στα κρατητήριά μας. Αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους παραβατικούς μετανάστες. Θα είναι για όλους τους κρατούμενους αν υπάρξει ανάγκη», εξήγησε στον «π» ανώτερο Αστυνομικό στέλεχος.  

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα της αξιοποίησης των κρατητηρίων του Α.Τ. Μαστιχοχωρίων στην Καλαμωτή, όμως σε πρώτη φάση απορρίφθηκε η σκέψη αφού πρόκειται για έναν πολύ μικρό χώρο μόλις 3 ατόμων.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση