12.12.2019 12:33

Οι Πιτυανοί «αδειάζουν» τον πρόεδρο του χωριού τους, Μιχ. Φυτούση

Μία επιστολή από τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πιτυούς «Ο Μάκελλος», Ζαννή Κοκολιά, ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω- κάτω στο φλέγον θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το ποιο θα είναι τελικά το ακριβές σημείο που θα δημιουργηθεί από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΠΡΟΚΕΚΑ.

Τη στιγμή που ο πρόεδρος του χωριού, Μιχάλης Φυτούσης, λέει ανοιχτά το «ναι» για το 17ο χιλιόμετρο και που ο υφυπουργός Εργασίας και κυβερνητικός βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης, αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος λέγοντας όταν η δομή θα εγκατασταθεί στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, οι απανταχού Πιτυανοί συσπειρώνονται και αρνούνται κατηγορηματικά τη δημιουργία δεύτερης δομής και δει στα Βορειόχωρα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κοκολιά:

Με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Πιτυούς, κ. Μιχάλης Φυτούσης, την 11/12/2019 στην εφημερίδα «Πολίτης» σχετικά με την πρόταση δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ σε περιοχή μεταξύ του 15ου και 17ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς «ο Μάκελλος» θέλει να εκφράσει ρητά και ξεκάθαρα την πλήρη διαφωνία του με τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Φυτούση. Ο κ. Φυτούσης εξέφρασε καθαρά προσωπικές του απόψεις που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε τον Σύλλογο αλλά ούτε και το σύνολο των συγχωριανών μας.

Απαντώντας δε σε κάποιους που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα κατακρίνοντάς μας με σχόλια που δεν αρμόζουν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όχι τοπικό αλλά Εθνικό, σας γνωρίζουμε ότι τόσο ο Σύλλογος όσο και οι απανταχού Πιτυανοί εμμένουμε στις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες «ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗ ΧΙΟ», πόσο μάλλον στην ευρύτερη περιοχή των ήδη παραμελημένων βορειοχώρων.

Επίσης θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι όλοι εμείς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε, εργαζόμαστε και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας και τη Βόρεια Χίο, ότι κανένα ανταποδοτικό μέτρο δεν θα είναι ικανό για να «ξεπουλήσουμε» τον τόπο μας και τη συνείδησή μας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ζαννής Σ. ΚΟΚΟΛΙΑΣ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ