Χωριά

11/5/18 13:04

τελ. ενημ.: 11/5/18 14:29

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατέθεσαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς

Ζητούν να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη συστηματική καταπάτηση της απόφασης του Σ.τ.Ε. | Σήμερα στις 20:30 η λαϊκή συνέλευση του Χαλκειούς

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου οι κάτοικοι του Χαλκειούς, ζητώντας να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καταπατάται συστηματικά η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει ως ανώτερο αριθμό χωρητικότητας της ΒΙ.ΑΛ. τα 1.274 άτομα.

Οι κάτοικοι σημειώνουν μέσα σε αυτή ότι παρά το πλαφόν του Σ.τ.Ε. η προσωρινή απόφαση καταπατάται συνεχώς κάτι που προκύπτει ακόμα και από τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων. Μέσα από αυτά φαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός φιλοξενουμένων στη ΒΙ.ΑΛ. είναι σταθερός πάνω από τα 1.500 άτομα φθάνοντας σε κάποιες χρονικές στιγμές κάτι λιγότερο από 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το περίεργο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι η Διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. έχει αρνηθεί την είσοδο αντιπροσωπείας του Δήμου Χίου και της εξουσιοδοτημένης Δικηγόρου προκειμένου να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων στο hotspot.

Αποφασισμένοι οι Χαλκούσοι

Σε αυτό το πλαίσιο και με το επιπλέον δεδομένο ότι η ζώνη γύρω από τη ΒΙ.ΑΛ. μυρίζει μπαρούτι μετά την απόφαση των «Γιατρών χωρίς σύνορα» να εγκαταστήσουν νέα δομή σε παρακείμενο οικόπεδο, συγκαλείται σήμερα στις 20:30 Λαϊκή Συνέλευση στο Χαλκειός προκειμένου να αποφασιστούν νέοι τρόποι δράσης.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση