Χωριά

19/1/18 12:45

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

Με υπαλλήλους της ΒΙ.ΑΛ. το ξήλωμα των πασσάλων στο Χαλκειός

Κάτω από τη διακριτική πλην πολυπληθή παρουσία της Αστυνομίας και με τη συμβολή των συμβασιούχων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ξεκίνησε από το νωρίς το πρωί της Παρασκευής η επιχείρηση ξηλώματος των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου που είχαν τοποθετηθεί από κατοίκους του Χαλκειούς στην επίδικη λωρίδα της ιδιοκτησίας Σκαπινάκη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής απόφασης του Δικαστηρίου το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου σε βάρος της Οικογένειας Σκαπινάκη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. από 894 σε 1.700 μέσω της τοποθέτησης 2όροφων οικίσκων που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι κάτοικοι παρά την Αστυνομική παρουσία δεν πτοήθηκαν, δεχόμενοι αρχικά την απόφαση της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας όμως ότι θα παραμείνουν στο σημείο. Παράλληλα έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό τους, που προβλέπει την τοποθέτηση αυτοκινήτων στις δύο πλευρές του δρόμου ώστε να εμποδιστεί η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν σχεδιάζουν νέες ενέργειες, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα, μία εξέλιξη με άγνωστες προς το παρόν προεκτάσεις.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στο σημείο εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή του στους κατοίκους. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση