4.10.2019 11:43

Έργα συντήρησης οδικών αξόνων και καθαρισμοί χειμάρρων ύψους 2 εκ. ευρώ για τη Βόρεια Χίο

Τρεις συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 € για τη Βόρεια Χίο υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο.

Αναλυτικά οι εν λόγω συμβάσεις αφορούν τα ακόλουθα έργα:

  • Εργασίες συντήρησης οδικών αξόνων Βορείου τμήματος νήσου Χίου, προϋπολογισμού 1.000.000 €. Το έργα αφορά σε συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου Βόρειας Χίου και περιλαμβάνει παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών των υποδομών του δικτύου στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας.
  • Καθαρισμοί χειμάρρων Βόρειας Χίου, προϋπολογισμού 180.000 €. Το έργο αφορά τον καθαρισμό της κοίτης των ρεμάτων, χειμάρρων και παραποτάμων αυτών της Βόρειας Χίου, στις Δημοτικές Ενότητες Αμανής και Καρδαμύλων από αυτοφυή βλάστηση, φερτά υλικά, σκουπίδια ή επιχώσεις, ώστε να βελτιωθούν τα υδραυλικά χαρακτηριστικά και η παροχετευτικότητα των χειμάρρων με σκοπό την αποφυγή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.
  • Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπαρτούντα – Πισπιλούντα, προϋπολογισμού 900.000 €.  Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της Επαρχιακής οδού Σπαρτούντα – Πισπιλούντα στη Βόρεια Χίο του Νομού Χίου. Πρόκειται για οδικό τμήμα μήκους 6.800 μ περίπου από τα οποία τα 4000 μ περίπου είναι ασφαλτοστρωμένα με αρκετές φθορές ενώ το υπόλοιπο τμήμα μήκους 2.800 μ είναι χωματόδρομος. Περιλαμβάνεται η ριζική αποκατάσταση των φθορών και η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της οδού.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ