29.6.2017 16:17

Έλληνες και Τούρκοι ζωγραφίζουν την Αμανή

Σε ένα ζωντανό πολιτιστικό εργαστήρι με τη συμμετοχή δεκάδων Τούρκων και Ελλήνων Καλλιτεχνών θα μετατραπεί η Αμανή από τις 11- 16 Ιουλίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης Chios Art Festival που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του «Pinelo Art Gallery» της Κωνσταντινούπολης, του Δήμου Χίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βολισσού.

Λόγω του Φεστιβάλ 50 μαθητές και καθηγητές από Πανεπιστημιακές Σχολές Καλών Τεχνών της Τουρκίας, κατά κύριο λόγο από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, θα βρεθούν στο νησί μας αποτυπώνοντας την ομορφιά της Αμανής μέσα από τη δική τους ματιά.

Η διοργάνωση προβλέπει το στήσιμο καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο Σχολείο της Βολισσού, στη μαρίνα των Λημνιών και σε άλλα σημεία έξω και μέσα από το χωριό που θα αποφασιστούν στις αρχές του μήνα. Παράλληλα με τους Τούρκους Καλλιτέχνες θα εργαστούν μαζί τους καλλιτέχνες από την πόλη αλλά και από τη Βολισσό, εκθέτοντας μαζί τους τα έργα.

«Στόχος μας είναι να καθιερωθούν και να ενισχυθούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και να υπάρξει μία αλληλεπίδραση με τους γείτονες. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πέρα από το πολιτιστικό αποτύπωμα που θα αφήσει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», ανέφερε στον «π» η Β. Ποταμούση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ