8.1.2018 15:17

Εισαγγελική παρέμβαση στη ΒΙ.ΑΛ. για να περάσουν οι οικίσκοι

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να εξετάσουν αεροφωτογραφίες που φαίνεται ξεκάθαρα η καταπάτηση του οικοπέδου

Αποφασισμένες να επιτρέψουν τη δίοδο βαρέων οχημάτων, μέσα από παρακείμενη έκταση στο hotspot για την οποία εκκρεμεί ακόμα δικαστική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, εμφανίζονται οι αρχές του τόπου, με την Αστυνομία αλλά και την Εισαγγελία να ανάβουν το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση των κοντέινερ που θα αυξήσουν την ονομαστική χωρητικότητα της ΒΙ.ΑΛ. από τα 894 άτομα στα 1.500.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε επιτόπια παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη, που συνοδευόμενη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθ. Μπασιούκα και τον υποδιευθυντή Γ. Κεβόπουλο, βρέθηκε στο σημείο έπειτα από προειδοποιήσεις κατοίκων του Χαλκειούς στον εργολάβο της ΒΙ.ΑΛ. ότι θα αναζητηθούν ευθύνες στο πρόσωπό του, σε περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει όχημα μέσα από το υπό αμφισβήτηση χωράφι.

Πιστή εφαρμογή των αποφάσεων

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Σταυράτη έκανε σαφές ότι εκείνη οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου, η οποία απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης με αποτέλεσμα να ξηλωθούν οι πάσσαλοι και να περάσουν τα βαρέα οχήματα.

Αρνήθηκε να δει τις αεροφωτογραφίες

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, η καταγγελία του ιδιοκτήτη του χωραφιού στον «π», ότι η Εισαγγελέας αρνήθηκε να εξετάσει τις αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου από τις οποίες διακρίνεται το αρχικό πλάτος του δρόμου, που από 2,40 μ. έχει φθάσει σήμερα σε ορισμένα σημεία πάνω από 6,5 μ..

«Δυστυχώς η Εισαγγελέας δεν δέχθηκε τα στοιχεία που προσκομίσαμε. Τη ρωτήσαμε ποιος έβγαλε τους πασσάλους και μας είπε ότι δεν θέλει να μας πει κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι το χωράφι μου έχει καταπατηθεί και έχει καταστραφεί. Τα λύματα καταλήγουν όλα μέσα εκεί και έχει γεμίσει με πέτρες και φερτά υλικά. Ακόμα και ένα χαντάκι που υπήρχε για να φεύγουν τα νερά πλέον δεν υπάρχει», σημείωσε στον «π» ο κ. Σκαπινάκης.

Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα

Την άκαμπτη στάση των αρχών επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις στον «π» ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας ότι η εντολή που έχει δοθεί είναι η πιστή τήρηση των νόμων με ότι αυτό συνεπάγεται. «Πλέον δεν υπάρχει κανένα κόλλημα. Η εντολή είναι να τηρηθούν τα νόμιμα. Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη αποφάσισε κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τις εργασίες. Ήδη από το πρωί (σ.σ. εννοεί το πρωί της Δευτέρας) τα συνεργεία εργάζονται κανονικά».

Καταγγέλλει ο πρόεδρος του Χαλκειούς

Λίγη ώρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης έγραψε στο facebook: «Είμαστε δυσαρεστημένοι με την πολιτική της κυβέρνησης με το έτσι θέλω να προσπαθούν να τοποθετήσουν τα κοντέινερ/οικίσκους χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τις παρεμβάσεις και τις ανησυχίες των κατοίκων των πολιτών αυτής της χώρας που ζουν πάνω στο νησί έχουν οικογένεια έχουν περιουσία δουλεύουν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και έχουν χάσει την κανονικότητα τους και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ