Χωριά

13/4/17 15:05

τελ. ενημ.: 14/4/17 0:29

ΒΙΝΤΕΟ- Ψηφίζονται άμεσα οι αποζημιώσεις για Σούδα και ΒΙ.ΑΛ.

Στο συνολικό ποσό των 58.437 ευρώ αποτιμάται το ύψος των καταστροφών που υπέστησαν οι κάτοικοι σε Χαλκειός και Σούδα κατά τη διάρκεια του 2016 εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος, σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η 3μελής επιτροπή του Δήμου, αποτελούμενη από μηχανολόγο μηχανικό, ηλεκτρολόγο και γεωπόνο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Τζιώτη σε ότι αφορά στην περίπτωση της Σούδας, κατατέθηκαν 16 αιτήσεις αποζημίωσης συνολικού κόστους 30.686 για υλικές ζημιές σε οικίες, αυτοκίνητα, μηχανάκια και επιχειρήσεις. Το κόστος για τη Σούδα είναι ιδιαίτερα αυξημένο αφού μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη το κατάστημα βεγγαλικών έπειτα από επιδρομή από μετανάστες.

Αναφορικά με τη ΒΙ.ΑΛ. οι αποζημιώσεις ανέρχονται σε 27.751 ευρώ και αφορούν 23 αιτήσεις κυρίως για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες εκτιμήθηκαν με βάση τα κριτήρια του ΕΛΓΑ.

Τέλος για το 2017 έχουν κατατεθεί μόλις 10 αιτήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν αργότερα μέσα στο 2017. «Επειδή οι φάκελοι είναι στοιχειοθετημένοι πλήρως πιστεύουμε ότι το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν θα αργήσει να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, όπως έκανε και με την περίπτωση της Μυτιλήνης», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση