Χωριά

22/12/17 14:07

τελ. ενημ.: 24/12/17 16:17

BINTEO- Οι «λέοντες» του «Αλλάτιου» συγκίνησαν και φέτος την Αμανή

Οι μετεωρολόγοι την περασμένη Κυριακή σκέπαζαν τη Χίο με μπόρες και καταιγίδες. Η έχουσα το γενικό πρόσταγμα, Αγγ. Αθηνάδη, δεν μπορούσε να κλείσει μάτι το προηγούμενο βράδυ. Κάποιοι ίσως να διστάσουν να ακολουθήσουν το άγονο δρομολόγιο. Μπα…

Φτάνοντας στο Φλώρι οι πρώτες σταγόνες της βροχής έπεφταν στην οροφή του λεωφορείου. Ανησυχία καμία. Οι από μικροφώνου ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Κώστα Μεννή έφερναν την άνοιξη στις καρδιές των καλαντιστών της χορωδίας του «Αλλάτιου».

Πέρασαν 10 χρόνια με πιστή εκτέλεση του καθήκοντος. Να περπατήσουν τα αδειανά χωριά της Αμανής, να σφίξουν τα χέρια όσων αντέχουν ακόμα εκεί πάνω, να τους μεταφέρουν τα ευχάριστα μαντάτα της θρησκευτικής μας παράδοσης. «Το περιμένουμε και μας περιμένουν», σκέφτονται. Τούτη τη φορά τους περίμεναν στις Τρύπες, στην Παρπαριά, στην Πυραμά και για πρώτη φορά στη Σιδηρούντα.

Οι «λέοντες» του «Αλλάτιου» ίσως δεν συνειδητοποιούν επαρκώς την αξία της προσφοράς τους. Κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερη, γιατί, μαζί με τους γέροντες της Αμανής, μεγαλώνουν κι εκείνοι. Να τους έχει καλά ο Θεός! 

http://www.politischios.gr/horia/binteo-oi-leontes-toy-allatioy-sygkinis...

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση