4.1.2020 12:06

ΒΙΝΤΕΟ- Μετρούν τις πληγές τους καθημερινά οι κάτοικοι του Χαλκειούς

Άγνωστοι έκαψαν τις εγκαταστάσεις κτήματος δίπλα στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ.

Το δικό τους αγώνα ενάντια στον υπερπληθυσμό και την συνεχή επέκταση του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς η καθημερινότητά τους έχει μετατραπεί σε «κόλαση», μετρώντας ζημιές στις ιδιοκτησίες τους.

Αυτό αποδεικνύει ένα ακόμη περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ιδιοκτησία του Μαρίνου Σέργη, λίγα μέτρα μακρύτερα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του κτήματός του με αποτέλεσμα αυτό να καεί και να καταστραφεί ολοσχερώς.

«Δυστυχώς αυτή την κατάσταση αντίκρισα σήμερα το πρωί. Έχουν βάλει φωτιά στην αποθήκη που είχα δίχτυα ελαιοπαραγωγής μαζεμένα για την επόμενη χρονιά. Έχουν βάλει φωτιά ακόμα και στις ποτιστικές σωλήνες που είχε μέσα στην αποθήκη για να ποτίζω, γιατί είναι ένα κτήμα 20 στρεμμάτων. Η φωτιά πρέπει να έκαιγε πολλές ώρες αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βρέθηκε κανείς να τη δει», ανέφερε ο κ. Σέργης στο politischios.gr.

«Δεν είναι η πρώτη φορά…»

Ερωτώμενος για το αν έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά φθοράς στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρίνος ανέφερε ότι πολλάκις στο παρελθόν έχει διαπιστώσει και έχει αναφέρει σε αστυνομία και δασαρχείο φθορές στην ιδιοκτησία του όμως οι αρχές αρκέστηκαν μόνο στην καταγραφή τους.

«Έχουν μπει από τα παράθυρα, μου έχουν πάρει καρέκλες, τραπέζια, φτυάρια, σκεπάρνια και άλλα γεωργικά εργαλεία. Δυστυχώς έχω σταματήσει τον τελευταίο χρόνο να καλλιεργώ γιατί οτιδήποτε και να φύτευα ερχόταν και μου τα έπαιρναν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει αλλάξει 12 φορές λουκέτο στην είσοδο του κτήματος αλλά όλες τις φορές έβρισκαν τρόπο να το σπάνε.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ