Χωριά

29/11/17 14:47

τελ. ενημ.: 30/11/17 10:52

ΒΙΝΤΕΟ- Διακόπτονται οι εργασίες επέκτασης του hotspot μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018 αποφασίζει η Δικαιοσύνη για την προσφυγή του Δήμου Χίου

Ανακούφιση και χαμόγελα ικανοποίησης μοίρασε στο Χαλκειός η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου να διατάξει την προσωρινή διακοπή των εργασιών επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Χίου το πρωί της Τετάρτης.

Το Δικαστήριο διέταξε να μη μετακινηθεί και να μην τοποθετηθεί κανένα κοντέινερ στον χώρο περιμετρικά του Hotspot μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2018, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Στο μεταξύ θα μεσολαβήσει η αγωγή έξωσης που θα καταθέσει ο Δήμος Χίου στα μέσα Δεκεμβρίου με την οποία θα ζητά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την επιστροφή του χώρου επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι παραχώρησης της ΒΙ.ΑΛ..

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης δεκάδες κάτοικοι των Καμποχώρων, παρουσία των δύο αντιδημάρχων N. Καρασούλη και Γ. Μπελέγρη, απέκλεισαν τις πύλες του στρατοπέδου Αργέντη στο Χαλκειός, μη επιτρέποντας στους τράκτορες να μεταφέρουν τους οικίσκους στη ΒΙ.ΑΛ.. Οι κάτοικοι παρέμεναν στο σημείο για πάνω από 5 ώρες, παρά τις συστάσεις της Α.Δ. Χίου να αποχωρήσουν.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος και μετά την εντολή απομάκρυνσης των συνεργείων οι κάτοικοι αναχώρησαν ειρηνικά τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη μετατροπή της ΒΙ.ΑΛ. σε ένα τεραστίων διαστάσεων hotspot όμοιο της Μόριας. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση