24.6.2017 9:31

ΒΙΝΤΕΟ- Αναβίωσε το εντυπωσιακό έθιμο του Άϊ Γιάννη του Φανιστή στη Λαγκάδα

Δεκάδες παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 30 ετών αναβίωσαν και φέτος με επιτυχία το έθιμο του Άϊ Γιάννη του Φανιστή στο χωριό της Λαγκάδας, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους εκατοντάδες επισκέπτες του χωριού που έσπευσαν για μία ακόμη χρονιά να παρακολουθήσουν τη μεγάλη φωτιά που στήθηκε στην είσοδο του λιμένα της Λαγκάδας.

Η προετοιμασία για τη μεγάλη φωτιά ξεκίνησε μέρες πριν. Μικροί και μεγάλοι καθάρισαν το δάσος του Καρυδά από κορμούς και φρύγανα, τα οποία συγκέντρωσαν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την αναβίωση του εθίμου. Ο πιο γερός κορμός στήθηκε στη μέση και γύρω του τοποθετήθηκαν κλαδιά, ξερόχορτα και άλλα ξύλινα αντικείμενα προς καύση.

Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής το σύνθημα δόθηκε και τα παιδιά με τις δάδες στα χέρια έβαλαν φωτιά, κάνοντας τη νύχτα – μέρα. Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύχθηκε αποτέλεσε και φέτος την ευκαιρία για μία νυχτερινή βουτιά στο λιμάνι της Λαγκάδας. «Και του χρόνου να είστε καλά…» ήταν η ευχή των μεγαλύτερων στους μικρότερους μετά τη λήξη του εθίμου… 

@Δείτε εδώ πλήρες φωτορεπορτάζ από το έθιμο

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ