13.2.2024 12:09

Από το 2020 χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο το κτίριο που κατέρρευσε στην Καλλιμασιά (video)

Αγώνας δρόμου από τους περίοικους που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τις υπηρεσίες

Την εγκληματική αδιαφορία των εμπλεκόμενων αρχών αλλά και της νομοθεσίας που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση με το θέμα των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων, αντί να δίνει λύσεις, αναδεικνύει η περίπτωση του ετοιμόρροπου κτιρίου στην Καλλιμασιά, το οποίο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε η κάτοικος της περιοχής Αγγελική Κωνσταντίνου, το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Λεωνίδα Σταμούλη και είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο από τον καταστροφικό σεισμό της Σάμου το 2020.

Έκτοτε, οι περίοικοι, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου το κτίριο να κατεδαφιστεί, αφού ο δρόμος μπροστά από αυτόν είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στο πρώην δημαρχείο Ιωνίας.

Αναφερόμενη στο θέμα, η Αγγελική Κωνσταντίνου, εξήγησε ότι παρά τις προσπάθειές τους και τις συναντήσεις τους με υπηρεσίες, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια ενώ χαρακτήρισε ως ευτύχημα το γεγονός ότι το κτίριο κατέρρευσε τα ξημερώματα και δεν διέρχονταν αυτοκίνητα ή πεζοί από το σημείο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ