28.9.2017 10:18

Ζητούν από 520 απόφοιτους του ΙΕΚ να πιστοποιηθούν στη Μυτιλήνη

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΠΟΠΑΙΔΙ κατάντησε η Χίος, με τον παραλογισμό να ταλαιπωρεί εκατοντάδες αποφοίτους.

Από το 2014 έχουν να πραγματοποιηθούν εξετάσεις διαπίστευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με αποτέλεσμα τρία χρόνια τώρα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από το ΙΕΚ της Χίου να περιμένουν «στην ουρά» για τη διεξαγωγή τους.

Αρχικά είχαν ενημερωθεί ότι οι εξετάσεις θα γινόταν στη Χίο, καθώς τα ενδιαφερόμενα άτομα ήταν 520. Επαρκής αριθμός για να έρθει επιτροπή στο νησί και να αξιολογήσει τους αποφοίτους στο χώρο του Πολυκλαδικού Λυκείου, όπου στεγάζεται και το ΙΕΚ.

Λίγες μέρες πριν βγήκε νέα ανακοίνωση από τον ΕΟΠΕΠΠ  που καλούσε τους 520 υποψηφίους στη Λέσβο στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να δώσουν εκεί εξετάσεις και να διαπιστευτούν στον τομέα τους. Λογική σε αυτό σαφέστατα δεν υπάρχει!  Αφενός δεν μιλάμε για 20 ούτε 30 αποφοίτους αλλά για 520. Αφετέρου δεν ρώτησαν αν ο καθένας στη σημερινή εποχή έχει την ευχέρεια να δαπανήσει το οποιοδήποτε ελάχιστο ποσό για να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Πόσο μάλλον όταν έχουν ήδη πληρώσει 140 ευρώ ως παράβολο για τις εξετάσεις. 

Υπάρχουν πολλοί που εργάζονται και πιθανόν να μην μπορέσουν να πάρουν δύο μέρες άδεια, που απαιτούνται για τις εξετάσεις, καθώς το 20 - 25 % που φοιτά στο ΙΕΚ είναι άνω των 30 ετών.

Οι τοπικές αρχές (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος) οφείλουν άμεσα να διευθετήσουν την υπόθεση, ώστε να μην υποβληθούν σε παράλογα κόστη και τροποποιήσεις επαγγελματικού προγραμματισμού εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ