20.10.2017 12:28

Ξεκίνησε η χορήγηση αδειών υλοτόμησης

Ποια καυσόξυλα επιτρέπονται και σε ποιες ποσότητες

Τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοτόμησης σε όλη την έκταση του νησιού, καθορίζει μέσα από απόφαση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Χίου. Σύμφωνα με αυτή επιτρέπονται τα εξής είδη καυσόξυλα στις εξής ποσότητες.  

  • Καυσόξυλα που προέρχονται από ξερά, σάπια, κουφαλερά δέντρα ή θάμνους μέχρι 5 χ.κ.μ και ξερά φρύγανα έως 100 κιλά ανά έτος για κάθε οικογένεια.
  • Καυσόξυλα από προϊόντα έκτακτων καρπώσεων όπως διανοίξεις δρόμος, καθαρισμός παρόδιων ζωνών μέχρι 5 χ.κ.μ.
  • Καυσόξυλα από προϊόντα καθαρισμού κοίτης ποταμών, χωρίς περιορισμό.
  • Καυσόξυλα από απομάκρυνση καμένου ξυλώδους όγκου από εκτάσεις που έχουν καεί, μέχρι 10 χ.κ.μ. ανά ενδιαφερόμενο με την προϋπόθεση ότι δεν προβλέπεται διαφορετικά από σχετικές μελέτες έργων .

Η υλοτομία επιτρέπεται όλες της ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακών και εξαιρέσιμων από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 18:00. Τα υλοτομούμενα δασικά είδη θα πρέπει να έχουν προσημανθεί ή να έχουν υποδειχθεί από τα αρμόδια δασικά όργανα.

Αιτήματα που αφορούν υλοτομία καμένων δένδρων (τελευταία περίπτωση) υποβάλλονται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους και η υλοτομία και συλλογή των καυσόξυλων αυτών ολοκληρώνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους χωρίς δυνατότητα παράτασης των ημερομηνιών αυτών.

Σχετικές άδειες υλοτομίας που εκδόθηκαν έως σήμερα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θεωρούνται άκυρες

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ