21.8.2017 12:48

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τη Σούδα

Μπροστά σε νέα δεδομένα βρίσκεται πλέον ο Δήμος Χίου σε ότι αφορά στην προσπάθειά του να θέσει οριστικό τέλος στη λειτουργία του καταυλισμού της Σούδας. Κι αυτό γιατί από τα 290 άτομα που πλέον έχουν απομείνει στον καταυλισμό του κέντρου, η πλειονότητά τους αποτελείται από παράτυπους μετανάστες που δεν δικαιούνται να μεταφερθούν σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, για τα περισσότερα από τα 290 άτομα έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό για το αίτημά τους και για κάποια και στον δεύτερο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα όσων απέμειναν στη Σούδα θα πρέπει να μεταφερθούν σε Προαναχωρησιακό Κέντρο, που δεν διαθέτει το νησί, προκειμένου να επαναπροωθηθούν πίσω στην Τουρκία.

«Υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να μετακινηθεί στην Αθήνα, όμως τα περισσότερα άτομα από όσα έχουν απομείνει πρέπει να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο», ανέφερε ο ίδιος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο νησί, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάποια πρόοδο από την πλευρά των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Δεν θα δεχθούμε άλλο κόσμο»

Ο αντιδήμαρχος μεταναστευτικού υπήρξε κάθετος σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο φιλοξενίας νεοαφιχθέντων μεταναστών στη Σούδα, με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα η ΒΙ.ΑΛ. έχει ξεπεράσει το όριο φιλοξενίας των 1.000 ατόμων.

«Έχουμε σταματήσει να δεχόμαστε κόσμο στη Σούδα. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πρόβλημα στη ΒΙ.ΑΛ., επιμένουμε στην απόφασή μας να μη δεχόμαστε νέους μετανάστες στον καταυλισμό. Η λύση που θα δοθεί είναι θέμα αποκλειστικά της Κυβέρνησης», ανέφερε ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ