30.8.2017 11:00

Τεστάρει τα όρια του λιμανιού η ταυτόχρονη άφιξη Royal Princess και πλοίων της γραμμής

Τα όρια λιμένα αλλά και Λιμενικών θα δοκιμάσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη στο λιμάνι των πλοίων της γραμμής για Πειραιά αλλά και της πλωτής πολιτείας του Royal Princess. Το κρουαζιερόπλοιο που θα μεταφέρει περί τα 3.500 άτομα θα αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι στις 8 το πρωί της Παρασκευής ενώ στις 11:00 και στις 12:00 αναμένεται η πρόσδεση των πλοίων «Αριάδνη» και «Blue Star 1».  Προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες πριν την άφιξη των πλοίων το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο της Χίου, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο μεταφοράς της εξέδρας αποβίβασης των επιβατών του Royal Princess.

Το Λιμεναρχείο πάντως ανακοίνωσε ήδη από σήμερα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Έτσι από τις 09:00 έως τις 12:30 αποφασίστηκε:

 (α)  Η απαγόρευση της  στάθμευσης οχημάτων - δικύκλων από την οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι).

(β)  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις οχημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Λιμένα Χίου και κυρίως εκείνες που δεν συνδέονται με την αναχώρηση με κάποιο εκ των ανωτέρω πλοίων.

(γ)  Η στάση των οχημάτων που μεταφέρουν επιβάτες με σκοπό την αναχώρησή τους για Πειραιά αυστηρά στα σημεία που θα τους υποδειχτεί από τα λιμενικά όργανα και μόνο για το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβίβαση των επιβατών και των αποσκευών τους.   

(δ)  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικιαζόμενων οχημάτων να χρησιμοποιούν αυστηρά και μόνο τους χώρους έμπροσθεν των καταστημάτων τους προκειμένου στον υπόλοιπο χώρο του λιμένα να εξασφαλιστούν θέσεις για την αναμονή των οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν για Πειραιά και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων όποτε απαιτείται.

(ε)  Η οδός Λάδης σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της ΔΑ Χίου θα μονοδρομηθεί σε όλο το μήκος της με είσοδο των οχημάτων από την οδό Νεωρείων και έξοδο αυτών στην οδό Κανάρη.

(στ) Η αναμονή των τουριστικών λεωφορείων για την παραλαβή επιβατών στο χώρο που τους έχει υποδειχθεί στη νότια πλευρά του Λιμενικού Καταστήματος.

(ζ)  Ο εφοδιασμός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το εύρος της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου είτε πριν τις 09.00 είτε μετά τις 12.30

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ