Χίος Πόλη

26/9/17 21:22

τελ. ενημ.: 27/9/17 8:34

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ξεκίνησαν σχολείο και στη Χίο

Μετά τη Λέσβο και τη Σάμο, τα πρώτα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο νησί μας στη δομή της Μετάδρασης, πέρασαν το κατώφλι των σχολείων της Χίου.

Ήδη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. δημιουργήθηκε τμήμα υποδοχής αποτελούμενο από 12 ασυνόδευτα παιδιά. Την πρώτη ημέρα της σχολικής τους ζωής συνοδεύτηκαν από διερμηνέα της Μ.Κ.Ο. ώστε να καλυφθούν τυχών ανάγκες στην επικοινωνία τους.

Τα τέσσερα μικρότερα παιδιά της δομής ξεκίνησαν στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, σε ένα Τμήμα Υποδοχής μαζί με άλλα αραβόφωνα και φαρσόφωνα παιδιά-πρόσφυγες. Η μικρή Ναϊμάρ*, η οποία φιλοξενείται στη «Μετάδραση» για περισσότερο από ένα χρόνο και έχει ήδη μάθει ελληνικά, ανέλαβε με περηφάνια χρέη διερμηνέα!

«Τη χαρά των παιδιών συμμερίζονται και όλα τα μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται στη Χίο και βοηθούν καθημερινά: οι διερμηνείς μας, οι δικηγόροι και βεβαίως τα μέλη του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που στηρίζουν τα παιδιά και έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη για την πολύτιμη συμβολή τους.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ανά την Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και να αντλούν χαρά από τα μικρά καθημερινά τους επιτεύγματα!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωσης. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση