24.8.2017 15:29

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η πρώτη των Ψαρών

Ο γεωγραφικός «αποκλεισμός» και οι ιδιαιτερότητες της ζωής στα Ψαρά δεν στάθηκαν εμπόδιο για την ίδια

Η περίπτωση της Εύης Βρατσάνου από τα Ψαρά είναι από εκείνα τα παραδείγματα όπου η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο που μπορεί να συναντήσει ένας μαθητής ζώντας σε ένα από τα πλέον ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

Ο γεωγραφικός «αποκλεισμός» και οι ιδιαιτερότητες της ζωής στα Ψαρά δεν στάθηκαν εμπόδιο για την ίδια που αναζήτησε διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να μελετήσει αλλά και να παρακολουθήσει κάποιο ιδιαίτερο μάθημα όπου αισθάνονταν ότι το είχε ανάγκη. Έτσι μετά από μία χρονιά γεμάτη κόπο κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Συνδυάζει ουσιαστικά τα οικονομικά με την πληροφορική και είναι το μοναδικό τμήμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Η χρονιά δεν ήταν δύσκολη. Αν κάνει συστηματικό διάβασμα τότε μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς την υπερβολή. Βέβαια με βοήθησε και το γεγονός ότι στην κατεύθυνση μου ήμουν μόνη οπότε ήταν σαν ιδιαίτερο μάθημα. Επειδή δεν είχα τη δυνατότητα για φροντιστήρια παρακολουθούσα μαθήματα μέσω Skype και μέσα από μία πλατφόρμα τη mathman.gr», ανέφερε η ίδια.

Ερωτώμενη για την πορεία της από εδώ και πέρα σημείωσε ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να παλέψει κι αυτή μαζί με άλλους νέους για την πρόοδο της χώρας. «Τώρα ξεκινά μια νέα ζωή. Θα μου λείψουν πολλά πράγματα στο νησί γιατί σίγουρα η ζωή σε μία μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με τα Ψαρά», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ