8.8.2017 15:32

Στην Εισαγγελία οι υγειονομικές παραβάσεις στη Σούδα

Νέα επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας

Τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών συνεχίζουν να μένουν στον καταυλισμό της Σούδας, αλλά και των περίοικων του καταυλισμού, αποτύπωσε σε έκθεσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας που πραγματοποίησε δεύτερη επιτόπια επίσκεψη στον καταυλισμό το πρωί της Τρίτης.

Στην έκθεση βεβαιώνονται σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που αφορούν κυρίως σε ανεξέλεγκτα λύματα, σε ζητήματα τουαλετών αλλά και θέματα αποχέτευσης που πολλάκις στο παρελθόν έχουν καταγγελθεί από τους περίοικους.

Η Υγειονομική Υπηρεσία είχε πραγματοποιήσει πριν από περίπου μία εβδομάδα ακόμα μία αυτοψία στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων, καταγράφοντας με τη σειρά της τις παραβάσεις και ζητώντας από τον Δήμο άμεσες παρεμβάσεις. Ωστόσο όπως προέκυψε από τον νέο έλεγχο ναι μεν έχουν διορθωθεί αρκετές επισημάνσεις όμως παραμένουν ακόμα πολλά ανοιχτά μέτωπα.

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ολοκληρώσουν την έκθεσή τους και στη συνέχεια όλες οι διαπιστώσεις μαζί με τον πλήρη φάκελο θα κοινοποιηθούν στην Εισαγγελία Χίου η οποία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα», ανέφερε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ