31.8.2017 17:28

Στέλνει και τους υπόλοιπους στα Μεστά

Στην απόφασή του να χρησιμοποιηθεί ο Λιμένας Μεστών ως σημείο πρόσδεσης για τα πλοία που μεταφέρουν ογκώδη κι επικίνδυνα φορτία, εμμένει το Λιμενικό Ταμείο παρά την αίτηση 30 εταιρειών του νησιού να αρθεί η απόφαση με βάση την οποία δεν τους επιτρέπεται η πρόσδεση στο κεντρικό λιμάνι.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, εξήγησε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε η γενική απόφαση για ελλιμενισμό πλοίων που μεταφέρουν τα συγκεκριμένα φορτία στα Μεστά όμως δίνονταν κατ’ εξαίρεση άδεια σε πλοία που μετέφεραν φορτία όπως καύσιμα. Αυτή η απόφαση όμως λήγει τον προσεχή Νοέμβρη με αποτέλεσμα τα λιγοστά πλοία που εκτελούσαν τέτοια δρομολόγια προς το λιμάνι της Χίου να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στη δυτική πύλη του νησιού.

«Ο νόμος είναι σαφής. Για να γίνει μεταφορά φορτίων όπως για παράδειγμα τα καύσιμα πρέπει η απόσταση από τον οικιστικό ιστό να είναι 100 μέτρα. Αυτή η προϋπόθεση στο λιμάνι της Χίου δεν εκπληρώνεται. Το έχουμε εξηγήσει στις εταιρείες που όμως εμμένουν στο αίτημά τους», ανέφερε ο ίδιος προαναγγέλλοντας σύσκεψη για το θέμα στο προσεχές διάστημα.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ