Χίος Πόλη

29/11/18 17:00

τελ. ενημ.: 30/11/18 10:00

Στη «φτωχή προκυμαία» της Λαγκάδας η θάλασσα είναι ένα με τη στεριά

Η μισή προκυμαία βουλιάζει καθημερινά χωρίς κανείς να δίνει σημασία

Την ανάγκη παρεμβάσεων στο τμήμα της προκυμαίας της Λαγκάδας από την είσοδο της παραλίας μέχρι και το κοινοτικό γραφείο αναδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το politischios.gr και στις οποίες απεικονίζεται – για μία ακόμη φορά- η θάλασσα να έχει γίνει ένα με τη στεριά.

Παρά τις εδώ και χρόνια διαμαρτυρίες τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια και στο Λιμενικό Ταμείο, η κατάσταση παραμένει τραγική, με τη θάλασσα να λιμνάζει και να φθάνει μέχρι τις αυλές των σπιτιών και τις πόρτες των καταστημάτων.

Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο, η μισή προκυμαία που έχει αναπλαστεί να μην παρουσιάζει προβλήματα και η άλλη μισή να βουλιάζει καθημερινά και κυριολεκτικά.

Όπως εξηγούν στο Politischios.gr οι καταστηματάρχες το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στη χερσαία ζώνη με αποτέλεσμα όποτε έχει έντονα φαινόμενα να βγαίνουν μέσα από αυτές νερό, κάτι που μαρτυρά υποσκαφές.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το Λιμενικό Ταμείο αρέσκεται στις δικές του θεωρίες με αποτέλεσμα κάθε χειμώνα να έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Δεν ξέρουμε που αλλού πρέπει να αποταθούμε για να μας ακούσει κάποιος», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

Δείτε επίσης