25.4.2017 19:24

Στα δίχτυα του Λιμεναρχείου Χιώτες διακινητές μεταναστών

Μετέφεραν από το Μάναγρο στα Ψαρά αλλοδαπούς προς 200 ευρώ ανά άτομο

Τη δράση δύο Χιωτών ηλικίας 49 και 47 ετών που μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τη Βολισσό προς τα Ψαρά κατάφερε να αποκαλύψει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν το βράδυ της Δευτέρας ο Λιμενικός Σταθμός των Ψαρών ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ότι εντόπισε στο νησί 8 μετανάστες την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν στο πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Χίος- Οινούσσες- Ψαρά- Πειραιάς.

Οι μετανάστες κρατήθηκαν και το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκα με το πλοίο της γραμμής από τα Ψαρά στη Χίο. Κατά τη διαδικασία της προανάκρισης οι μετανάστες υπέδειξαν δύο Χιώτες ως τα άτομα που τους μετέφεραν με ταχύπλοο σκάφος από το Μάναγρο της Βολισσού στα Ψαρά, πληρώνοντας μάλιστα 200 ευρώ το άτομο. Όπως εξήγησαν οι μετανάστες είχαν την πληροφορία ότι οι έλεγχοι στο λιμάνι των Ψαρών είναι σαφώς πιο χαλαροί από το λιμάνι της Χίου κι έτσι προτίμησαν να διαφύγουν προς τον Πειραιά με αυτόν τον τρόπο.

Σε ότι αφορά στους δύο συλληφθέντες από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προκύπτει ότι για πρώτη φορά προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη κάτι που ερευνάται από τις αρχές.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ