8.3.2023 6:56

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Μαζική συμμετοχή των φορέων της Χίου

Στις 12 το μεσημέρι η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης - Κλειστά τα καταστήματα από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνδικάτα και εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση στη Χίο έχει προγραμματιστεί, για τις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Βουνακίου. 

Πέραν της ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία, στην κινητοποίηση της Τετάρτης συμμετέχει δυναμικά ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, προτρέποντας τα μέλη του σε κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα εστίασης θα παραμείνουν ανοιχτά με τον Κ. Βεζέρη να σημειώνει στον "π" ότι οι καταστηματάρχες εστίασης τήρησαν στο έπακρο το 3ήμερο εθνικό πένθος. 

Στο ίδιο πνεύμα είναι και το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Χίου που καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της δύναμής του να δώσουν δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 15:00.

Παράλληλα με τα παραπάνω ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου έχει προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το Πρωτοδικείο Χίου από τις 09:45 έως και τις 10:30. 

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν με καλέσματά τους, οι Λογιστές, οι συνταξιούχοι Ναυτικοί της ΠΕΣ ΝΑΤ, ο Σύλλογος Δασκάλων, οι Νοσοκομειακοί Ιατροί, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, η ΟΕΒΕ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καθώς και άλλοι φορείς. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ