24.6.2017 14:48

Ατύχημα επί σκηνής του Ομηρείου με θύμα νεαρή μαθήτρια

Αποκολλήθηκε τμήμα μηχανισμού που συγκρατούσε την κουρτίνα και τραυμάτισε στο κεφάλι 13χρονη μαθήτρια που κατέληξε στο Νοσοκομείο με 5 ράμματα

Πανικός  επικράτησε στις 20:50 το βράδυ της Παρασκευής στο Ομήρειο, κατά τη διάρκεια γενικής πρόβας γνωστής σχολής χορού, την ώρα που πάνω στη σκηνή βρίσκονταν μικρά παιδιά. Σίδερο που συγκρατούσε την κουρτίνα της κεντρικής σκηνής αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε 13χρονη μαθήτρια και να την τραυματίσει στο κεφάλι.

Για αρκετά λεπτά επικράτησε ανησυχία με αρκετούς γονείς να σπεύδουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τη σκηνή κι άλλους να τρέχουν να παράσχουν βοήθεια στο τραυματισμένο κορίτσι, το οποίο βρίσκονταν αιμόφυρτο στο σημείο του συμβάντος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά και οι γονείς του παιδιού, που μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

«Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και χρειάστηκε να κάνει 5 ράμματα στο κεφάλι. Ευτυχώς όμως τώρα είναι καλά στο σπίτι μας», ανέφερε η μητέρα της 13χρονης Αγγελική Μαμούνα- Μενδώνη στον «π».

«Υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας αλλά…»

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο πρόεδρος του Ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης, καταρχήν ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι μηχανισμοί της σκηνής ελέγχονται τακτικά και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.

«Δυστυχώς υπήρχε μία κατασκευαστική αστοχία σε μία δικλείδα ασφαλείας. Για οτιδήποτε υπάρχει στον αέρα πάνω από τη σκηνή υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, δηλαδή συρματόσχοινα, που σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή σπάσει το οτιδήποτε, αυτό συνεχίζει να συγκρατιέται κανονικά στον αέρα. Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό δυστυχώς από κατασκευαστική αστοχία κι ενώ υπήρχε συρματόσχοινο, έσπασε ένα κομμάτι και αυτό έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το παιδί. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί», εξήγησε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας ότι οι τεχνικοί πραγματοποιούν συχνά ελέγχους.  Μάλιστα , το προβληματικό κομμάτι, σύμφωνα με τον Ηλ. Σμυρνιούδη, συντηρήθηκε πριν από 15 ημέρες. «Το πρωί του Σαββάτου έγινε ένας γενικός έλεγχος της σκηνής και οι τεχνικοί έβαλαν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας. Έχουμε έρθει σε επαφή με άλλα κέντρα στην Αθήνα προκειμένου να έρθει στη Χίο εξειδικευμένος μηχανικός για να κάνει έναν έλεγχο και να έχουμε μία ολοκληρωμένη έκθεση», προσέθεσε.

Αλλάζουν τα πάντα μέσα στους επόμενους μήνες

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο πρόεδρος του Ομηρείου επανέλαβε ότι προχωρά η τεχνική έκθεση για να αντικατασταθεί όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και στις δύο αίθουσες του Ομηρείου άμεσα μέσα στους επόμενους μήνες. 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ