14.9.2017 11:03

Μπλοκάρουν τις επαναπροωθήσεις μέσω … προσφυγών

Α. Μιχαηλίδης: "Το 20-25% όσων απορρίπτεται η αίτηση ασύλου τους, προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια"

Κι ενώ η επόμενη μέρα στη ΒΙ.ΑΛ., ελλείψει χώρου, είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές, η πρόσφατη επίσκεψη του Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Χαλκειός ήρθε να αναδείξει ακόμα μία πρακτική που ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι παράτυποι μετανάστες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την επαναπροώθηση στην Τουρκία.

Ο κυβερνητικός βουλευτής πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί μετανάστες με την παρότρυνση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Αλληλέγγυων, μετά την κοινοποίηση και του δεύτερου απορριπτικού εγγράφου που αφορά στην αίτηση ασύλου τους, προσφεύγουν στο Διοικητικό Δικαστήριο επιδιώκοντας την αναστολή της απόφασης απέλασής τους στην Τουρκία.

«Από αυτά που ξέρουμε περίπου το 20 με 25% όσων έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους σε δεύτερο βαθμό καταφεύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο. Οι διαδικασίες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά αργές, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία αποσυμφόρησης του νησιού. Ας σκεφτούμε τι θα γίνει αν αυτή η πρακτική υιοθετηθεί από μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών», ανέφερε στον «π» ο Χιώτης βουλευτής.

Ο ίδιος πάντως αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. τη χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη επί του παρόντος», διατυπώνοντας όμως την ανησυχία του για το προσεχές μέλλον, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αφίξεις και παράλληλα μπλοκάρει η μετακίνηση πληθυσμών είτε προς την ενδοχώρα είτε προς την Τουρκία.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ