27.7.2020 20:13

Κλείνει δοκιμαστικά όλη η προκυμαία τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων

Τεχνική σύσκεψη με θέμα το κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της προκυμαίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο τη δοκιμαστική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε όλη την παραλιακή ζώνη της Λεωφόρου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν Κεντρικό Λιμεναρχείο, Τροχαία Χίου, Λιμενικό Ταμείο καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του πολυσυζητημένου εγχειρήματος.

Ήδη το Λιμεναρχείο Χίου έχει ζητήσει από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο τη δημιουργία κυκλοφοριακών πινακίδων που θα διευθετούν τα επιμέρους ζητήματα της κυκλοφορίας.

Οι οδοί

Από τις πρώτες σκέψεις πάντως προκύπτει ότι το κύριο κυκλοφοριακό φορτίο, για όσους θέλουν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους εντός της πόλης, στις οδούς Ροδοκανάκη και Βενιζέλου καθώς και στις οδούς Πατελίδα, Ευαγγελιστρίας, Μουσείου και Κουντουριώτη για όσους θελήσουν να μετακινηθούν στο κέντρο ερχόμενοι από τη νότια Χίο και το αεροδρόμιο.

Κατά μία άλλη σκέψη πάντως, προτείνεται ναι μεν το ολικό κλείσιμο της προκυμαίας με εξαίρεση όμως το τμήμα της Λεωφόρου Αιγαίου που βρίσκεται μπροστά στο Ξενοδοχείο Χανδρής, ώστε να μην αποκλειστούν ξενοδοχεία και καταλύματα που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς ούτως ή άλλως το πεζοδρόμιο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι υπέρ αρκετό.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις, για την ημέρα και τις ώρες που για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ