6.5.2025 14:41

Καθυστερημένες δικαιολογίες για το σιντριβάνι με επίκληση ακόμα και στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2024

Η απάντηση του Δήμου Χίου σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία αφήνει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, προκαλώντας αγανάκτηση σε κατοίκους και επισκέπτες. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «η δημοτική αρχή δεν έχει αδιαφορήσει ούτε στιγμή» και ότι «εργάζεται από το πρωί για την αποκατάσταση», η εικόνα εγκατάλειψης παραμένει, ενώ οι πολίτες κάνουν λόγο για χρόνια αμέλεια.

Το επιχείρημα περί ζημιών ύψους 30.000€ από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου μόνο ως καθυστερημένη δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί, καθώς το σιντριβάνι παρουσίαζε προβλήματα συντήρησης αρκετά πριν το συγκεκριμένο γεγονός. «Η προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών και η αποκατάσταση πραγματοποιούνται τμηματικά», σημειώνει η ανακοίνωση του δήμου, χωρίς όμως να δίνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επανέλθει το σιντριβάνι σε πλήρη λειτουργία.

Η συνεχής επίκληση οικονομικών δυσκολιών γεννά εύλογα ερωτήματα: Πώς μπορεί ένας δήμος που προβάλλει ως τουριστικός προορισμός να μην εξασφαλίζει κονδύλια για την πιο κεντρική του πλατεία; Πώς είναι δυνατόν έργα που αφορούν τη δημόσια εικόνα της πόλης να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και όχι ως προτεραιότητα;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Χίου

Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο θέμα της λειτουργίας του σιντριβανιού, όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας  από τα όσα λέγονται και γράφονται.

Η δημοτική αρχή στιγμή δεν έχει αδιαφορήσει. Αντιθέτως από την ανάληψη των καθηκόντων της «παλεύει» για την απρόσκοπτη λειτουργία του δίχως όμως να είναι πάντα εφικτή αφού παρουσιάζει συνεχή προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν από την πλημμύρα της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία και κατέστρεψε τον ηλεκτρολογικό πίνακα ελέγχου. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα ξεπερνούν τις 30.000€ , ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ορθολογική διαχείριση των πόρων, η προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών και η αποκατάσταση του σιντριβανιού πραγματοποιούνται τμηματικά. Σήμερα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας εργάζονται από το πρωί για να κατορθώσουν να θέσουν πάλι σε λειτουργία  το σιντριβάνι.

Ο Δήμος Χίου παραμένει προσηλωμένος στην αναβάθμιση και συντήρηση των δημόσιων χώρων και υποδομών  και ζητά την κατανόηση των πολιτών για την πλήρη αποκατάσταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ