Χίος Πόλη

13/11/17 18:44

τελ. ενημ.: 14/11/17 10:22

Καουμπόικη δημοτική αντίληψη

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ της τοποθέτησης χριστουγεννιάτικου διάκοσμου κλείνουν σε ώρες αιχμής Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.

Σήμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι βασικές οδικές αρτηρίες του κέντρου κλείνουν όποτε γουστάρει κανείς, στέλνει ο ίδιος ο Δήμος Χίου, δια της Τεχνικής του Υπηρεσίας.

Με μία απόφαση που ξεπερνά τα όρια της κοινής λογικής, η δημοτική αρχή έκρινε ότι η καταλληλότερη ώρα και ημέρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στις οδούς Βενιζέλου και Ροδοκανάκη, τις δυο πιο κομβικές από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, είναι το πρωί της Τρίτης.

Το πρόγραμμα

Με μία λιτή ανακοίνωση, που αποπνέει δημοτικοϋπαλληλίστικη λειτουργία των αρχών του 1980,  χωρίς να λογαριάζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών που θα χρειαστεί να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης, σε μια μέρα μάλιστα βροχερή, κατά τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., ο Δήμος έκανε γνωστό ότι το πρωί της Τρίτης από τις 07:30 έως τις 09:30 θα κλείσει η οδός Βενιζέλου από το τμήμα της Ροϊδου έως την Καναλά και από τις 09:30 έως τις 11:30 θα κλείσει το τμήμα από την Καναλά έως την Κουντουριώτη.

Αντίστοιχα από τις 11:30 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο των καταστημάτων θα κλείσει τμηματικά η Ροδοκανάκη.

Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται, θα αναλάβει το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. «Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχομένων οχημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Καμία επαφή με την πραγματικότητα

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Δήμος επιλέγει να πραγματοποιήσει εργασίες σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Μετά τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων μέρα- μεσημέρι και το άνοιγμα φρεατίων σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων, η απόφαση ήρθε να συμπληρώσει το κάδρο του παραλογισμού, επιβεβαιώνοντας ότι η κοινή λογική αποτελεί ακόμα και σήμερα ζητούμενο. Και αυτό γιατί, την ώρα που θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες εργασίες να πραγματοποιηθούν κάλλιστα μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, με την έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών, ο Δήμος επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση μόλις λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση τους σε μέρα με την αγορά σε πλήρη λειτουργία.

Δίνουν το λάθος παράδειγμα

Η συγκεκριμένη πρακτική συνεχίζει να στέλνει το λάθος μήνυμα σε όσους καθημερινά επιχειρούν να πραγματοποιήσουν εργασίες στις στενές οδούς της πόλης, χωρίς να υπολογίζουν τα αυτονόητα. Η εικόνα εργατών, που ανά πάσα στιγμή διακόπτουν ή εκτρέπουν την κυκλοφορία χωρίς καμία ενημέρωση είτε της Τροχαίας είτε των πολιτών, οφείλει να σταματήσει άμεσα. Και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος οφείλει να πρωτοστατήσει, δίνοντας πρώτος το σωστό παράδειγμα και όχι ενισχύοντας τη διαρκώς αυξανόμενη αυθαιρεσία που επιβαρύνει σημαντικά το κυκλοφοριακό φορτίο της πόλης.

Τα όρια ανοχής των δημοτών εξαντλούνται και η δημοτική αρχή δείχνει να μην είναι σε θέση να επιβάλλει ένα νέο ρυθμό στη λειτουργία της πρωτεύουσας. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση