5.9.2023 14:12

Ήρθε η ώρα της ανάπλασης της φτωχιάς προκυμαίας- Βίντεο

Πεζοδρόμια 200 μέτρων, πλάτους 5,5 μέτρων και μεταφορά αυτοκινήτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου προβλέπει η μελέτη που εγκρίθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα προόδου, προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της φτωχιάς προκυμαίας, έκανε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείου Χίου το οποίο εξασφάλισε την έγκριση της μελέτης ανάπλασης τόσο από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου όσο και από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

«Το «δύσκολο» κομμάτι μετά από χρόνια ξεπεράστηκε και πλέον προχωράμε στα τεύχη δημοπράτησης και στην αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου», ανέφερε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τα πεζοδρόμια θα έχουν μήκος 200 μ., πλάτος 5,5 μ. μαζί με τον οδηγό τυφλών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που θα προκύψει με τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ο κ. Ζωάνος εξήγησε ότι, έχει προβλεφθεί η μεταφορά των αυτοκινήτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ