30.9.2017 12:24

ΗΧΗΤΙΚΟ- Ξανασκέφτεται τώρα το Υπουργείο για ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων και Εσπερινό

Ξανά στους δρόμους οι μαθητές τη Δευτέρα

Έτοιμο να επανεξετάσει το ζήτημα της επαναλειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων και στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. είναι το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις μαζικές αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και καθηγητές των θιγόμενων σχολείων

Ήδη ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Κωνσταντίνος Βίκτωρ Χατζησταμάτης, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Κοτσιφάκη, με τον πρώτο να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να λειτουργήσουν τα 6 ολιγομελή τμήμα των ΕΠΑ.Λ. της Χίου

Προβληματισμός για τα τμήματα του 1ου ΕΠ.ΑΛ.

Ο κ. Κοτσιφάκης δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα εισηγηθεί εκ νέου το θέμα για την έγκριση των τμημάτων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και του τμήματος Πλοιάρχων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου στον Υφυπουργό προκειμένου να ξανασυζητηθεί, παρά την διαφωνία του υπευθύνου του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ ότι θα έπρεπε να συζητηθεί και το θέμα των 3 τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, το οποίο προς το παρόν δεν συζητά το Υπουργείο.

Ο Υπεύθυνος του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ έθεσε τέλος το θέμα για το επόμενο σχολικό έτος της λειτουργία του Δ΄ έτους των Εσπερινών ΕΠΑΛ διότι την παρούσα σχολική χρονιά εγκρίθηκαν λόγω παλαιάς νομοθεσίας. Ο κος Κοτσυφάκης ανέφερε ότι το θέμα δεν έχει ακόμη αντιμετωπισθεί από το Υπουργείο, σωστά επισημαίνεται και ότι κατά πάσα πιθανότητα εφόσον τα τμήματα έχουν εγκριθεί ως ολιγομελή στην Γ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑΛ και είναι μοναδικά, η άποψή του είναι ότι δεν θα πρέπει να κοπούν στην Δ΄ τάξη.

Καμία ευθύνη στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας πάντως φαίνεται ότι παρέχει πλήρη κάλυψη στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Αρ. Καλάργαλη τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το κλείσιμο των τμημάτων η ΕΛΜΕ Χίου. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ. Χατζησταμάτη ο κ. Κοτσιφάκης δήλωσε ότι το Υπουργείο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη της απόφασης για τη μη έγκριση των 6 τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. του νησιού στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των τμημάτων σε όλη τη χώρα. 

Ξανά στους δρόμους οι μαθητές τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στο νησί μας για το πρωί της Δευτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κατέβουν εκ νέου στην πόλη, μαθητές, καθηγητές και γονείς από τα Καρδάμυλα. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ