31.7.2023 7:33

Η ώρα των εναέριων μέσων στη Βόρεια Χίο

Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει δασική έκταση από το βράδυ της Κυριακής

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα, χάρη στην ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βορειοδυτική Χίο από την περιοχή της Κατάβασης και προς το Πιτυός.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των Πυροσβεστών αρκεί να ειπωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χλμ. από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, κ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ