27.6.2017 15:53

«Χρυσό» αντίτιμο για την έκθεση βιβλίου στην Προκυμαία

Μέχρι και 15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όσα δηλαδή πληρώνουν και οι καφετέριες στην παραλιακή ζώνη της πόλης θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου στην ευθεία του ξενοδοχείου «Χανδρής», σύμφωνα με την απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής.

Παρότι πέρυσι τα βιβλιοπωλεία είχαν πληρώσει το συμβολικό αντίτιμο των 50 ευρώ ανά μήνα προκειμένου να διοργανώσουν μηνιαία υπαίθρια έκθεση βιβλίου, φέτος η Λιμενική Επιτροπή θεώρησε ότι θα πρέπει το αντίτιμο να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς χρέωσης με αποτέλεσμα ένα βιβλιοπωλείο που θα θελήσει να καταλάβει 50 μέτρα να κληθεί να πληρώσει συνολικά 705 ευρώ. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρόταση ο Αντώνης Κέφης σημείωσε: «Αυτή ήταν και η τιμή που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι κάτι πήγε στραβά και πλήρωσαν 50 ευρώ ανά μήνα. Επιστρέφουμε στην προηγούμενη χρέωση προκειμένου να μη δημιουργήσουμε μία τετελεσμένη κατάσταση στο λιμάνι όπου ο καθένας θα αιτείται χώρο και θα τον λαμβάνει σε χαμηλή τιμή». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ