27.1.2023 12:15

Φτωχιά προκυμαία – Έρχονται νέα πεζοδρόμια αλλά και στέγαστρο για τους επιβάτες των πλοίων – Βίντεο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο σημαντικά εγχειρήματα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που αφορούν σε βασικές παρεμβάσεις στον κεντρικό λιμένα Χίου.

Η πρώτη αφορά στην αδειοδότηση και κατασκευή στεγάστρου στο λιμάνι για τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας, αφού μέχρι και σήμερα οι επιβάτες είναι εκτεθειμένοι σε ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την αναμονή τους στο σημείο, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση αφορά στην αδειοδότηση και κατασκευή πεζοδρομίων τόσο στη νότια πλευρά του λιμένα όσο και στη φτωχιά προκυμαία, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα ετών των πολιτών αλλά κυρίως των επιχειρηματιών της οδού Νεωρίων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, για τη νότια πλευρά του λιμένα υπάρχει ήδη έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και αναμένονται εγκρίσεις και για την οδό Νεωρίων.

«Θα υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα πεζοδρόμια της οδού Νεωρίων με δεδομένη την ιδιομορφία της οδού αλλά και ως προς τον φωτισμό, που πρέπει να είναι διαφορετικό λόγω της γειτνίασης με το Κάστρο», ανέφερε ο κ. Ζωάνος.

Αναπάντητο σε κάθε περίπτωση, παρέμεινε το ερώτημα, τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα των επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων, μετά την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, με τον Κυριάκο Ζωάνο να παραπέμπει στο μέλλον για τις σχετικές αποφάσεις.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ