Χίος Πόλη

20/11/17 16:24

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

ΦΩΤΟ- Για ληστρική κλοπή παραπέμπονται οι 6 της ΒΙ.ΑΛ.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την Τετάρτη έδωσε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Πέρα από κάθε όριο, παρά τη διαρκή και αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, έχει ξεφύγει η κατάσταση στο Χαλκειός, εκεί όπου παραμένουν επί μακρόν εγκλωβισμένοι πάνω από 2.500 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από το μόνιμο πληθυσμό.

Η άρνηση κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος οδηγεί σε μαθηματική ακρίβεια σε όξυνση της κατάστασης, με ανυπολόγιστες συνέπειες, σε περίπτωση μίας γενικευμένης σύρραξης.

Τον έκλεψαν και μετά τον έδειραν

Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Γ. Μουζάλα να υποβαθμίσει τα περιστατικά που σημειώνονται περιμετρικά των hotspot, παρουσιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων ως περισσότερο υπερβολικές παρά ουσίας, η επίθεση σε βάρος 70χρονου Χαλκούση το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ βρίσκονταν μέσα στο θερμοκήπιό του, έρχεται να χτυπήσει για ακόμα μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου.

Όλα συνέβησαν όταν ο ηλικιωμένος βρίσκονταν μέσα στο θερμοκήπιό του, σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ.. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, 6 αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως 41 ετών, κυρίως από τη Συρία, εισέβαλλαν μέσα στις εγκαταστάσεις ξεκινώντας να ξεριζώνουν οπωροκηπευτικά προϊόντα. Το πραγματικά εξοργιστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν αρκέστηκαν στην κλοπή αλλά συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο προκαλώντας φθορές στο θερμοκήπιο. Λίγα λεπτά αργότερα η ενέργειά τους έγινε αντιληπτή από τον 70χρονο ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου, ο οποίος ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας τον 45χρονο γιο του που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Προκειμένου να σταματήσει τις φωνές, η ομάδα των 6 αλλοδαπών επιτέθηκαν στον ηλικιωμένο προκαλώντας του από κοινού σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Πυροβολισμοί στον αέρα…

Μη έχοντας άλλο τρόπο άμεσης αντίδρασης, ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου, βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο στο έδαφος να δέχεται χτυπήματα από τους μετανάστες, πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Το επιχείρημά του πάντως φαίνεται ότι δεν έπεισε τους αστυνομικούς, που λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν στο σημείο, συλλαμβάνοντας τόσο τους 6 αλλοδαπούς όσο και τον 45χρονο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, 3 φυσίγγια, ένα μαχαίρι καθώς και 5 σακούλες γεμάτες με τα οπωροκηπευτικά που επιχείρησαν να κλέψουν οι δράστες.

Παραπέμπονται για ληστρική κλοπή

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης, αφού εξαιτίας του φόρτου εργασίας, οι συλληφθέντες (οι 6 αλλοδαποί και ο 1 Χιώτης) παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα μόνο στην Εισαγγελέα και όχι στην Ανακρίτρια.

Η Εισαγγελέας απέδωσε στους 6 την κατηγορία της ληστρικής κλοπής (κακούργημα), της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος του 70χρονου ηλικιωμένου και της αγροτικής φθοράς.

Για τον 45χρονο από το Χαλκειός που έκανε χρήση της κυνηγετικής του καραμπίνας προκειμένου να εκφοβίσει τους μετανάστες που επιτέθηκαν στον πατέρα του, απέδωσε την κατηγορία της οπλοφορίας- οπλοχρησίας για άσκοπους πυροβολισμούς. 

Μέχρι και μεθαύριο τόσο οι 6 αλλοδαποί όσο και ο 45χρονος θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Να σημειωθεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης για τον ΦΠΑ δεν επηρεάζει σε τίποτα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση