25.8.2017 13:53

Εξέθεσε τη Χίο σε 20 Τούρκους δημοσιογράφους ο «πόλεμος» taxi - Υπεραστικού ΚΤΕΛ

• Για μία ώρα η αποστολή που συνόδευε τα μέλη του Arkas Aegean Link Regatta περίμενε να λυθεί το «μπλόκο» των οδηγών taxi !

Θύμα της ιδιότυπης διαμάχης μεταξύ οδηγών taxi και Υπεραστικού ΚΤΕΛ έπεσε, το πρωί της Πέμπτης, η 20μελής αποστολή Τούρκων δημοσιογράφων που συνόδευε τα πληρώματα του Arkas Aegean Link Regatta, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για περίπου μία ώρα.

Το περιστατικό

Μέρες πριν την άφιξη των 500 ιστιοπλόων στο λιμάνι της Χίου είχε αποφασιστεί η δρομολόγηση μικρού λεωφορείου που θα μετέφερε τα πληρώματα των σκαφών από τα σημεία πρόσδεσης (νότιο τμήμα λιμένα) προς το Τελωνείο ώστε μετά τη θεώρηση των εγγράφων τους να τα επέστρεφε και πάλι πίσω στα σκάφη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που οι οδηγοί taxi αντιλήφθηκαν ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται από όχημα του Δήμου που είχε παραχωρηθεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου. «Αυτά τα μικρά λεωφορεία έχουν αγοραστεί από το Δήμο κι έχουν παραχωρηθεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ για πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Συνεπώς από το νόμο απαγορεύεται αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες να μεταφέρουν τουρίστες αλλά και να κόβουν εισιτήρια. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Καταγγέλλουμε ξεκάθαρα μαύρη και παράνομη εργασία από πλευράς λεωφορείων. Τα έχουμε καταγγείλει και στο ΙΚΑ και στον Έφορο και στο Γραφείο Συγκοινωνιών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε στον «π» μέλος της Διοίκησης του Ραδιοταξί Χίου, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφαση να μπλοκαριστεί το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Το ακόμα πιο τραγικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το «μπλόκο» στήθηκε τη στιγμή που στο μικρό λεωφορείο επέβαινε η αντιπροσωπεία των Τούρκων δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποθανατίσουν τη Χιώτικη «υποδοχή» στο λιμάνι του νησιού.

«Δεν έγινε τίποτα παράνομο»

Από την πλευρά του πάντως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη επιλογή, λέγοντας ότι δεν υπήρξε τίποτα παράνομο στη μεταφορά των ατόμων. «Ο καυγάς έγινε για το τίποτα. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε όταν τα taxi αποφάσισαν να μεταφέρουν εκείνα τον κόσμο προς το Τελωνείο, δωρεάν», ανέφερε στέλεχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου στον «π».

Ως πότε θα εξάγουμε ερασιτεχνισμό;

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό έρχεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο ορισμένοι αντιλαμβάνονται τον τουρισμό. Τη στιγμή που η Χίος υπάρχει ως προορισμός μόνο στην τουρκική τουριστική αγορά, κάποιοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να εκλείψει και το τελευταίο δείγμα τουρίστα πάνω στο νησί. Η συνολική αναθεώρηση του τρόπου αντίληψης του τουρισμού και η ανάδειξη της εξυπηρέτησης των επισκεπτών ως βασικής προτεραιότητας για τους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελούν μονόδρομο, πριν δούμε τους γείτονες να μας κουνούν… μαντήλι.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ