5.11.2018 14:29

Έτος ορόσημο για τον Ναυτικό Όμιλο Χίου το 2019

Στη Λιμενική Επιτροπή για δεύτερη φορά το ζήτημα της παραχώρησης των χερσαίων εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Χ. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες

έναρξης των εργασιών στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στη Μπέλα Βίστα, με τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής να καλούνται να ανταποκριθούν θετικά ή αρνητικά στο αίτημα της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου για παραχώρηση των εγκαταστάσεων της χερσαίας ζώνης.

Στα χέρια των μελών της Λιμενικής Επιτροπής βρίσκεται πλέον η απόφαση για μακροχρόνια παραχώρηση του χώρου, βασική προϋπόθεση για τους ιδιώτες που βρίσκονται δίπλα στον Ν.Ο.Χ. ώστε να δώσουν τα χρήματα για την αναμόρφωση των υποδομών.

Το αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Χίου

Μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. Γιάννης Αναδιώτης εξήγησε πως το αίτημα του Ομίλου είναι η μακροχρόνια παραχώρηση τουλάχιστον για 10 έτη με δυνατότητα επέκτασης  10 ετών.

«Δεν γίνεται να ρίξουμε τόσα λεφτά και η παραχώρηση να είναι για 3 ή για 5 χρόνια», εξήγησε ο ίδιος, μεταφέροντας την άποψη ότι πλέον το εγχείρημα βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

«Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε την παραχώρηση του χώρου ώστε να προχωρήσουμε μέσα στο 2019 στην έκδοση οικοδομικής άδειας», ανέφερε.

Αναλύοντας τον σχεδιασμό ο κ. Αναδιώτης επεσήμανε ότι η συνολική επένδυση αγγίζει τα 2,5 εκ. ευρώ. Με αυτά τα χρήματα προβλέπεται η κατασκευή 2 πισινών μίας 33 μέτρων και μίας μικρότερης για εκμάθηση, η ολική αποκατάσταση του κτηρίου δηλαδή του εντευκτηρίου και των γραφείων του Ν.Ο.Χ., η αποκατάσταση των κερκίδων καθώς και η ανάπλαση των εγκαταστάσεων ιστιοπλοίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ